Mūsdienās salātus var gatavot no dažādiem produktiem, ieskaitot gaļu, sieru, augļus un zivis.
Daudzveidīgā izvēlē dārzeņu salāti ir kļuvuši par klasisku ēdienu.
Tomēr senajā Grieķijā salāti, kas saturēja dažādus dārzeņus, nebija ierasti. Tradicionāli senie grieķi gatavoja salātus tikai no zaļumiem.
Ideja par dārzeņu sajaukšanu ar citiem produktiem vienā traukā sāka populārāka kļūt tikai pēc viduslaikiem. Muižniecības galdos sāka parādīties salāti, kādus mēs saprotam mūsdienu pasaulē.
Šodien mēs ieteicam gatavot vienkāršus un garšīgus krabju nūjiņu salātus, kas ideāli iederēsies pavasara/vasaras ēdienkartē un dažkārt var aizstāt otru ēdienu.
Salāti ir viegli un veselīgi, tāpēc tos var baudīt arī tie, kuri rūpējas par savu veselību un figūru.
Sastāvdaļas:
1 gurķis;
150 grami krabju nūjiņu;
4 olas;
1 ēdamkarote skābā krējuma;
2 ēdamkarotes majonēzes;
ķiploku daiviņa;
saišķītis lociņu;
saišķītis diļļu;
šķipsniņa sāls.
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologi prognozē, kad beidzot Latvijā iestāties kārtīgs siltums, kad gaisa temperatūra būs +20 un vairāk grāduby Laura Blūma
- 55 gadu vecumā atradu jaunu dzīves jēgu 7 vienkāršās lietās, jo ir dzīvot sarežģīti ir grūtiby Rinalds Bergmanis
- Frizūra pēc 50 – vecums, kad tā kļūst īpaši nozīmīgaby Rinalds Bergmanis